Health Club Logo

Test "Legionari"

Test za proveru okretnosti, kordinacije i ravnoteže.


Potrebna oprema: Štoperica i asistent.

Izvođenje testa: Stanite u početni položaj (stojeći stav). Na znak asistenta koji meri vreme i broj urađenih ”Legionara” krenite sa izvođenjem testa. Iz stojećeg stava čučnite i postavite dlanove ispred stopala, bez prekida pokreta sunožno odbacite stopala prema nazad do pozicije za sklek, obrnutim redosledom se vratite u početni položaj. Računaju se samo pravilno urađeni ”Legionari”. Cilj je da se za 30 sekundi uradi što veći broj pravilno izvedenih “Legionara”.

Svrha testa: Provera okretnosti, kordinacije i ravnoteže.

Rezultat: Dobar rezultat za muškarce je više od 16 pravilno urađenih ”Legionara” a za devojke više od 12.

Napomena: Zadatak asistenta je daje komande Start i Stop, da broji pravilno urađene pokušaje i da obaveštava vežbača o preostalom vremenu.

Pogledajte rezultate iz
Health Club-a.


11.07.2012.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram