Health Club Logo

Izdržaj na jednoj nozi (naslonjeni na zid)

Svrha ovog testa je merenje izdržljivosti u snazi mišića nogu.


Potrebna oprema: Ravan zid, štoperica

Svrha testa: Merenje izdržljivosti u snazi mišića nogu.

Izvođenje testa: Stanite leđima okrenuti zidu (zid je potpuno ravan), stopala su postavljena u širini ramena. Naslonite leđa na zid i spustite se do pozicije čučnja. Ugao između potkolenice i natkolenice je prav isto kao i ugao između natkolenice i gornjeg dela tela (leđa su naslonjena na zid), dlanove možete nasloniti na kolena. Podignite jedno stopalo sa tla i uključite štopericu. Štoperica se zaustavlja kada ispitanik nije u mogućnosti da zadrži datu poziciji i kada spusti na tlo podignuto stopalo.

Nakon perioda oporavka test se ponavlja na identičan način sa drugom nogom.

Rezultat: Vrednosti prikazane u tabeli odnose se na rezultat postignut sa jednom nogom.

Takođe možete uporediti vreme postignuto jednom nogom sa vremenom postignutim sa drugom nogom i tako ustanoviti da li vam je jedna noga slabija od druge.

Ocena Muškarci (sekunde) Devojke (sekunde)
Odličan >100 > 60
Dobar 75-100 45-60
Prosečan 50-75 35-45
Ispod proseka 25-50 20-35
Veoma loš < 25 < 20


16.08.2012.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram