Health Club Logo

Vertikalni skok

Izmerite eksplozivnu snagu mišića nogu testiranjem vertikalnog skoka.


Potrebna oprema: Ravan vertikalan zid ili površina, metar, olovka ili kreda i adekvatna obuća i odeća (sportske patike, šorts, majica…).

Izvođenje testa: Stanite uspravno uz zid bočno okrenuti zidu i podignite ruku bližu zidu i naslonite dlan na zid, obe noge su punim stopalima na tlu. Merilac treba kredom da obeleži na zidu najvišu tačku koju možete da dohvatite prstima ruke. Nakon toga odaljite se par koraka od zida taman toliko koliko vam je potrebno za zalet iz kojeg ćete moći da se sunožno odrazite kad dođete blizu zida i pokušajte da dohvatite najvišu moguću tačku na zidu. Uzima se najviša tačka iz tri pokušaja i meri se razlika u visini između date tačke i tačke iz stojećeg položaja (prvo merenje).

Svrha testa: Merenje eksplozivne snage mišića nogu.

Rezultati:

Ocena Muškarci (cm) Žene (cm)
Odličan > 70 > 60
Veoma dobar 61-70 51-60
Iznad proseka 51-60 41-50
Prosečan 41-50 31-40
Ispod proseka 31-40 21-30
Loše 21-30 11-20
Veoma loše < 21 < 11

Napomena: Tehnika odraza se mogu prilagoditi ispitaniku ali je bitno da ispitanik uvek izvodi odraz istom tehnikom kako bi se rezultati mogli upoređivati.


21.01.2012.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram