Health Club Logo

Prepone za preskakanje (atletske)

Prepone za preskakanje su veoma zastupljene u pliometrijskim treninzima koji imaju za cilj poboljšanje skočnosti…


Pored osnovne namene koju ima u atletskim trkama sa preponama : 60 m prepone u dvorani, 100 m prepone žene, 110 m prepone muškarci), zatim tzv. niske prepone (400 m prepone) i 3.000 m prepreke (stipl), ovaj rekvizit je našao svoju namenu i postao nezamenljiv rekvizit u treningu mnogih drugih atletskih disciplina ali i drugih sportova koji pre svega zahtevaju eksplozivnu snagu mišića nogu.

Prepone za preskakanje su veoma zastupljene u pliometrijskim treninzima koji imaju za cilj poboljšanje skočnosti.

Ono što je predstavljalo veliki problem mnogima koji su hteli da koriste ovaj rekvizit u svojim treninzima jeste njegova visoka cena, međutim kao i mnogi drugi problemi i ovaj može biti rešen uz samo malo mašte. Prepone za preskakanje je veoma jednostavno napraviti od PVC vodovodnih cevi, pa će tako ovaj rekvizit izaći i do 10-15 puta jeftinije.


22.08.2014.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram