Health Club Logo

Medicinska lopta - "Medicinka"

Medicinske lopte su popularni rekviziti u vežbanju svih motoričkih zadataka koji obuhvataju bacanja i hvatanja…


Medicinske lopte su popularni rekviziti u vežbanju svih motoričkih zadataka koji obuhvataju bacanja i hvatanja. Najviše se koriste u treningu u sportovima sa loptom (rukomet, vaterpolo, košarka…), mada je skoro podjednako u svom treningu koriste i ostali sportisti.

Pored toga “medicinka” je veoma važan rekvizit u pliometrijskom treningu, kao i u rehabilitacionim vežbama nakon povreda. Medinke se često koriste i u treningu koordinacije i ravnoteže.

Medicinske lopte se prave u različim dimenzijama i težinama. Pa se tako mogu naći “medicinke” od 1kg,2kg,3kg,4kg… medicinke sa rukohvatima, medicinke koje odskaču i one koje ne odskaču nakon odbijanja o tvrdu podlogu…


06.02.2013.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram