Health Club Logo

Magnezijum za dizanje tegova

Magnezijum je neizostavan deo opreme u olimpijskom dizanju tegova i u powerliftingu. Nanosi se pre svakog pokušaja na dlanove, prste i između prstiju kako šipka ne bi iskliznula iz dlanova…


Magnezijum karbonat

se može naći u obliku praha ili u čvrstom obliku (u kockama) a dizači tegova ga koriste kako bi povećali trenje i sprečili klizanje predmeta sa kojim se ostvaruje kontakt. Prednost krede u čvrstom obliku, za razliku od praškastog, je u tome što dosta duže traje jer se manje rasipa prilikom upotrebe a i manje prlja pod prostorije u kojoj vežbate.

Magnezijum karbonat je neizostavan deo opreme u olimpijskom dizanju tegova i u powerliftingu. Nanosi se pre svakog pokušaja na dlanove, prste i između prstiju kako šipka ne bi iskliznula iz dlanova. Kod čučnja i potiska sa klupe se nanosi na triko ili majicu na gornjem delu leđa kako šipka ne bi skliznula sa leđa kod čučnja dok kod potiska sa klupe služi kako bi se povećalo trenje sa klupom kako ne bi došlo do proklizavanja koja bi ugrozila idealan položaj leđa pri potisku sa klupe.


23.04.2012.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram