Health Club Logo

Bandažeri za ručne zglobove

Bandažeri za ručne zglobove su sastavni deo opreme svakog i malo ozbiljnijeg dizača tegova…


Bandažeri za ručne zglobove su sastavni deo opreme svakog i malo ozbiljnijeg dizača tegova. Oni služe kao podrška zglobovima ručja (spoj podlaktice i šake) prilikom podizanja velikih težina.

Kada se koriste?

Bandaže za ručne zglobove se koriste samo prilikom podizanja kilaža većih od 80% od vašeg maksimuma. U suprotnom, ukoliko bi često koristili bandaže, čak i pri radu sa manjim kilažama, mišići podlaktice se ne bi dovoljno razvijali a takođe to bi štetno delovalo i na čvrstinu hvata.

Bandaže za ručne zglobove se najčešće koriste u powerliftingu (bench press, čučanj, mrtvo dizanje), kao i prilikom izvođenja olimpijskih disciplina (trzaja i nabačaja sa izbačajem), pored toga koriste se i kod raznih potisaka iznad glave i u mnogim vežbama gde postoji veliko opterećenje na zglobove ručja.

Kako se koriste bandaže za ručne zglobove?

Bandažeri se motaju oko ručnih zglobova dovoljno čvsto da ograniče i osiguraju pokrete u ovim zglobovima, a opet ne treba ih ni previše stezati kako ne bi u potpunosti zaustavili cirkulaciju krvi u tom delu ruke.

Kako bi omogućili nesmetanu cirkulaciju krvi u rukama, bandažeri moraju da se olabave nakon svake završene serije, i onda se ponovo zatežu neposredno pred novu seriju podizanja.


20.08.2012.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram