Kada se spomenu salate, najčešće se pomisli na zdrav obrok, bogat kvalitetnim hranjivim materijama neophodnim za normalno funkcionisanje našeg organizma.
Kada se spomenu salate, najčešće se pomisli na zdrav obrok, bogat kvalitetnim hranjivim materijama neophodnim za normalno funkcionisanje našeg organizma.
Datula (lat. Phoenix dactylifera) je biljka iz porodice Arecaceae (palme), jedina u ovom rodu koja se uzgaja zbog plodova (urmi).
Ren je biljka, koja se koristi kako kao povrće, tako i kao začin. Pored toga on ima višestruke koristi po naše zdravlje, a mnogi ga svrstavaju u prirodne lekove.
Ukoliko ne znate šta da pojedete za užinu a želite da to bude nešto zdravo, semenke suncokreta su odličan izbor.
Iako je đumbir veoma ukusan i koristi se kao začin u razne svrhe , kao dodatak jelima, za kolače, za pivo i likere, njegova lekovita svosjtva su zaista impresivna.
Iako se za sve orašaste plodove smatra da su izuzetno zdravi kad se konzumiraju u umerenim količinama, orasi se, ipak, zbog sastava i kombinacije masnih kiselina smatraju posebno zdravim.
Pored toga što su veoma ukusne i prijatne za jelo, da li ste znali i to da masline pružaju i veliki broj zdravstvenih koristi?
Obroci su hipokalorijski sa očuvanom hranljivom vrednošću namirnica i uravnoteženim odnosom hranljivih materija
Mnogi odustaju od skidanja suvišnih kilograma jer ne mogu da se izbore sa pojavom gladi koja nastaje pri smanjenom unosu hrane tokom restriktivnih dijeta. Ali postoji i drugi način za
Ne samo što je izuzetno ukusno i osvežavajuće voće, nar je isto tako i prava riznica zdravih sastojaka