Health Club Logo

Sagorevači masti

Preparati za sagorevanje masti mogu da sadrže samo jedan sastojak ali mogu da budu i kompleksni preparati koji sadrže nekoliko sastojaka koji dajući različite efekte imaju za cilj da na što bolji i efikasniji način ubrzaju metabolizam mast ii dovedu do smanjenja masnog tkiva…


Na tržištu se danas može naći veliki broj preparata koji obećavaju brzo i lako skidanje kolograma uz minimalan trud, međutim to i suviše lepo zvuči da bi bilo istinito. Istina je da ti preparati, neki manje neki više, zaista pomažu ali samo u kombinaciji sa regulisanom ishranom i adekvatnom fizičkom aktivnošću. Ukoliko nastavite sa starim načinom života koji je doveo do nakupljanja neželjenih kilograma, nemojte očekivati od sagorevača masti da učine čudo, oni u tom slučaju nemaju nikakav efekat ili daju veoma male skoro zanemarljive rezultate. Dakle, pre upotrebe bilo kakvog sagorevača masti, regulišite vašu ishranu i redovno upražnjavajte fizičke aktivnosti.
Preparati za sagorevanje masti mogu da sadrže samo jedan sastojak ali mogu da budu i kompleksni preparati koji sadrže nekoliko sastojaka koji dajući različite efekte imaju za cilj da na što bolji i efikasniji način ubrzaju metabolizam masti i dovedu do smanjenja masnog tkiva.

Efekti i sastojci sagorevača masti:

  • Termogeneza: Kofein, Guarana, Zeleni čaj, Yerba mate, Kola Nut, Forskolin, Sinefrin,Bela vrba, Gorka pomorandža…
  • Ubrzavanje metabolizma: Zeleni čaj, Crni čaj, L-karnitin, Acetil L karnitin, Sinefrin, Hrom pikolinat, Beli čaj, Yohimbine, Đumbir…
  • Tiroidni stimulatori: L- tirozin, Guggulsteron, Forskolin, List masline, Fenilalanin…
  • Supresori apetita: Cayanne ekstrakt,HCA (hidrohlorna kiselina), CCK (cholecystokinin)…
  • Diuretici: Maslačak, medveđe grožđe, Uvin list, Kofein, Zeleni čaj, Ekstrakt zrna belog pasulja,…
  • Regulisanje Dobrog (HDL) I Lošeg holesterola (LDL): Hitosan, Guggulsteron,Maslinovo ulje, Ekstrakt belog luka…
  • Psihostimulansi: Kofein, DMAE (dimethylaminoethanol), Xanthinol Nicotinate…
    Inhibicija kortizola:* Rodiolin(Rhodiola rosea), Kora mangolije, Ashwagandha,…

Moguće nuspojave :

* Groznica
* Nesanica
* Drhtavica
* Otežano disanje
* Nervoza
* Povišen krvni pritisak
* Ubrzan rad srca
* Mučnina
* Stomačni problem

Pre nego što počnete sa uzimanjem bilo kakvog sagorevača masti morate biti 100% sigurni da ste potpuno zdravi, tu se pre svega misli na vaš kardiovaskularni sistem, i zbog toga bi bilo poželjno da se pre uzimanja sagorevača konsultujete sa svojim doktorom ili nekim adekvatno obučenim osobama.

Još jednom naglašavam da učinite sve što je u vašoj moći, da pre nego što se odlučite za uzimanje sagorevača masti , pokušate da skinete višak kilograma bez pomoćnih preparata, a to znači da regulišete vašu ishranu i da pojačate fizičku aktivnost a tek onda ukoliko je to potrebno uzmite neki od preparata namenjenih sagorevanju masnih naslaga.


19.03.2012.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram