Health Club Logo
2012-05-15

Pripremite zdrav doručak

Praška šunka, pileće i ćureće grudi su dozvoljene, pečenica takođe, ali bi
trebalo biti oprezan sa namirnicama kao što su paštete, viršle i nekim
suhomesnatim poizvodima – ukoliko ne znamo tačan sastav i količinu aditiva…

2012-05-15

Hrono ishrana

Hrono nutricija je grana medicine koja se bavi dijetetikom i individualnim
režimom ishrane prema zakonitostima prirodnih ritmova lučenja hormona i
enzima u našem organizmu.,,

2012-05-09

Zašto postajemo glupi kad jedemo slatkiše?

Dokazano je da se pri dugotrajnoj i obilnoj konzumaciji slatkiša, kod ljudi u mozgu, tačnije u sinapsama koje omogućavaju komunikaciju između moždanih ćelija…

2012-05-07

Kafa i ugljeni hidrati - veoma loša navika !

Ukoliko zajedno konzumiramo obrok bogat ugljenim hidratima (doručak) i kofein (jutarnja kafa), događa se doslovno prava katastrofa. Usled unosa ugljenih hidrata naglo se poveća nivo šećera, i kao odgovor na to, insulina u krvi…

2012-04-19

Ne preskačite unos jutarnjeg obroka!

U prastara vremena, kada čovek nije jeo svaki dan (a još manje tri puta na dan), jedini način da preživi, bila je jedna prirodna karakteristika masnih ćelija : izazivanje automatskog zaustavljanja aktivnosti svih enzima koji razgrađuju masne rezerve u njima…

2012-04-10

Fizička aktivnost u trudnoći

Ukoliko ste se pre trudnoće bavili fizičkom aktivnošću nema razloga da tu lepu naviku ne zadržite i u trudnoći, naravno uz pojačan oprez i uz smanjenje inteziteta vežbanja (neka novija istraživanja pokazuju da su bezbedne čak i intezivne vežbe i da ne povećavaju rizik od prevremenog porođaja)…

2012-03-27

Hrana koja stimuliše sagorevanje masti

Postoji hrana koja stimuliše sagorevanje masti, konzumiranje takve hrane, u kombinaciji sa kretanjem, dovodi do ubrzanog i lakšeg gubljenja kilograma…

2012-03-04

Glikemijski indeks

Glikemijski indeks predstavlja brzinu kojom raste nivo šećera u krvi posle uzimanja iste količine određene vrste hrane. Glikemijski indeks određuje vrsta šećera (koja se nalazi u hrani), količina dijetnih vlakana u toj hrani i način pripreme hrane.

2012-03-01

Zašto se žene u vezama goje?

Svaka peta žena otkrila je da, zbog toga što se sa svojim partnerom oseća ugodno, manje brine o vlastitom izgledu i figuri, a svaka deseta žena rekla je da je kilograme dobila zahvaljujući kaloričnim večerama u kojima je uživala sa…

2011-12-11

O ishrani...

Ishrana, odnosno nutricija se tumači kao nauka o organskim procesima pomoću kojih organizam prisvaja i koristi hranu i tečnosti za normalno funkcionisanje, rast i održavanje, kao i održavanje ravnoteže između zdravlja i bolesti.

Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram