Za ručak treba jesti belančevine životinjskog ili biljnog porekla, povrće kao
izvor sporih šećera i vlakana i nikad, baš nikad ne treba pojesti uobičajen
oblik deserta odmah nakon obroka…
Za ručak treba jesti belančevine životinjskog ili biljnog porekla, povrće kao
izvor sporih šećera i vlakana i nikad, baš nikad ne treba pojesti uobičajen
oblik deserta odmah nakon obroka…
Praška šunka, pileće i ćureće grudi su dozvoljene, pečenica takođe, ali bi
trebalo biti oprezan sa namirnicama kao što su paštete, viršle i nekim
suhomesnatim poizvodima – ukoliko ne znamo tačan sastav i količinu aditiva…
Hrono nutricija je grana medicine koja se bavi dijetetikom i individualnim
režimom ishrane prema zakonitostima prirodnih ritmova lučenja hormona i
enzima u našem organizmu.,,
Dokazano je da se pri dugotrajnoj i obilnoj konzumaciji slatkiša, kod ljudi u mozgu, tačnije u sinapsama koje omogućavaju komunikaciju između moždanih ćelija…
Ukoliko zajedno konzumiramo obrok bogat ugljenim hidratima (doručak) i kofein (jutarnja kafa), događa se doslovno prava katastrofa. Usled unosa ugljenih hidrata naglo se poveća nivo šećera, i kao odgovor na to, insulina u krvi…
U prastara vremena, kada čovek nije jeo svaki dan (a još manje tri puta na dan), jedini način da preživi, bila je jedna prirodna karakteristika masnih ćelija : izazivanje automatskog zaustavljanja aktivnosti svih enzima koji razgrađuju masne rezerve u njima…
Ukoliko ste se pre trudnoće bavili fizičkom aktivnošću nema razloga da tu lepu naviku ne zadržite i u trudnoći, naravno uz pojačan oprez i uz smanjenje inteziteta vežbanja (neka novija istraživanja pokazuju da su bezbedne čak i intezivne vežbe i da ne povećavaju rizik od prevremenog porođaja)…
Postoji hrana koja stimuliše sagorevanje masti, konzumiranje takve hrane, u kombinaciji sa kretanjem, dovodi do ubrzanog i lakšeg gubljenja kilograma…
Glikemijski indeks predstavlja brzinu kojom raste nivo šećera u krvi posle uzimanja iste količine određene vrste hrane. Glikemijski indeks određuje vrsta šećera (koja se nalazi u hrani), količina dijetnih vlakana u toj hrani i način pripreme hrane.
Svaka peta žena otkrila je da, zbog toga što se sa svojim partnerom oseća ugodno, manje brine o vlastitom izgledu i figuri, a svaka deseta žena rekla je da je kilograme dobila zahvaljujući kaloričnim večerama u kojima je uživala sa…