Health Club Logo

9. Nabačaj + potisak jednoručnih tegova iznad glave

Priprema: Uzmite jednoručne tegove i stanite u uspravan stojeći stav,tegovi su u ispruženim rukama uz telo.

Izvođenje vežbe: Blago se savijte u zglobovima kukova i kolena i zatim se što eksplozivnije opružite u skočnim zgobovima, zglobovima kolena i kukova i istovremeno povucite tegove prema gore. Kada tegovi dođu u visinu donjeg dela grudi, podvucite se pod njih savijajući se u zglobovima kukova i kolena i rotirajući laktove i zglobove šake spustite se u čučanj i nabacite tegove iznad ramena. Ustanite i potisnite tegove iznad glave.

Mišići: m. Quadriceps femoris (vastus lateralis, rectus femoris, vastus intermedius, vastus medialis), m. Gluteus maximus, m. Gluteus medius, m. Deltoideus (pars anterior), m. Triceps brachii, m. Pectoralis major(pars clavicularis), m. Trapezius, m. Adductor magnus, m. Soleus, m. Erector spinae, m. Gastrocnemius…


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram