Health Club Logo

9. Čučnjevi

Početni položaj: Stanite u uspravan stojeći stav sa dlanovima na bokovima. Stopala su u širini ramena. Ruke mogu biti i ukrštene sa dlanovima na grudima.

Izvođenje vežbe: Savijajući se u zglobovima kolena i neznatno u zglobovima kukova spustite se dok Vam butine ne budu minimum paralelne sa tlom. Opružajući se u zglobovima kolena i kukova vratite se u početni položaj.

Mišići: m. Quadriceps femoris (vastus lateralis, rectus femoris, vastus intermedius, vastus medialis), m. Gluteus maximus, m. Gluteus medius, m. Erector spinae , m. Adductor magnus, m. Adductor longus, m. Trapezius, m. Biceps femoris, m. Semimembranosus, m. Semitendinosus …


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram