Health Club Logo

8. Sumo čučanj sa jednoručnim tegom

Priprema: Postavite dve step klupe paralelno u odnosu jedna na drugu. Razdaljina između step klupa je nešto šira od širine vaših ramena. Stanite stopalima na step klupe tako da prsti stopala budu okrenuti ka spolja pod uglom od 45˚. Uzmite sa obe ruke jednu stranu jednoručnog tega i stanite u stojeći stav sa tegom u opruženim rukama između nogu.

Izvođenje vežbe: Spustite se u čučanj savijajući se u zglobovima kukova i kolena sve dok natkolenice ne budu minimum paralelne sa tlom. Opružajući se u zglobovima kolena i kukova vratite se u početni položaj. Ruke su tokom cele vežbe potpuno opružene.

Mišići: m. Gluteus maximus, m. Erector spinae, m. Adductor magnus, m. Quadriceps femoris, m. Soleus…

Napomena: Tokom cele vežbe leđa su potpuno prava a gornji deo tela bi trebao koliko god može da bude uspravan u odnosu na tlo. Vežbu možete izvoditi i bez step klupa ali je tada amplituda pokreta dosta ograničena pa je samim tim smanjena efikasnost vežbe.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram