Health Club Logo

8. NABAČAJ + POTISAK ŠIPKE ISPRED GLAVE + ČUČANJ

Priprema: Uzmite šipku i stanite u uspravan stojeći stav, šipka je u ispruženim rukama naslonjena na prednju stranu natkolenice.

Izvođenje vežbe: Blago se savijte u zglobovima kukova i kolena i zatim se što eksplozivnije opružite u skočnim zgobovima, zglobovima kolena i kukova istovremeno podižući i šireći laktove, povucite šipku prema gore.Kada šipka dođe u visinu donjeg dela grudi, podvucite se pod nju savijajući se u zglobovima kukova i kolena i rotirajući laktove i zglobove šake prema dole. Nabacite šipku iznad gornjeg dela grudi preko mišića ramena u tkz. „udubljenje za šipku“ (šipka se nalazi iznad jama ključnih kostiju). Potisnite šipku iznad glave, zatim je spustite na gornji deo leđa i uradite čučanj. Obrnutim redosledom se vratite u početni položaj. Leđa su tokom cele vežbe prava pogled je malo iznad horizontale ili prema gore.

Mišići: m. Quadriceps femoris (vastus lateralis, rectus femoris, vastus intermedius, vastus medialis), m. Gluteus maximus, m. Gluteus medius, m. Deltoideus (pars anterior), m. Triceps brachii, m. Pectoralis major(pars clavicularis), m. Trapezius, m. Adductor magnus, m. Soleus, m. Erector spinae, m. Gastrocnemius…


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram