Health Club Logo

7. „Legionari“ sa medicinkom

Priprema: Uzmite medicinku i stanite u stojeći stav.

Izvođenje vežbe: Iz stojećeg stava čučnite i postavite medicinku na tlo ispred stopala, bez prekida pokreta sunožno odbacite stopala do pozicije za sklek (dlanovi su na medicinki), uradite sklek. Sunožnim odskokom vratite stopala do pozicije čučnja, ustanite sa medicinkom u rukama i skočite u vis. Vratite se u početni položaj.

Mišići: m. Quadriceps femoris, m. Rectus abdominis, m. Erector spinae, m. Triceps brachii, m. Pectoralis major, m. Deltoideus, m. Gastrocnemius, m. Soleus…

Napomena: Medicinka je sve vreme vežbe u rukama. Vodite računa kad postavljate medicinku na tlo (kod pripreme i izvođenja skleka) da imate stabilan oslonac na medicinki kako bi izbegli eventualne povrede.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram