Health Club Logo

6. 1½ Biceps pregib

Priprema: Uzmite jednoručne tegove. Ruke su opružene sa tegovima uz telo (dlanovi okrenuti ka telu).

Izvođenje vežbe: Podignite jedan teg prema sebi savijajući ruku u zglobu lakta i rotirajući podlakticu i šaku (supinacija) sve dok ugao između nadlaktice i podlaktice ne bude prav a podlaktica paralelna sa podom .Podignite teg u drugoj ruci savijajući ruku u zglobu lakta i rotirajući podlakticu i šaku (supinacija). U završnom položaju ruka je potpuno savijena u zglobu lakta a podlaktica je vertikalna u odnosu na tlo, druga ruka je sve vreme savijena pod pravim uglom a podlaktica je paralelna sa podom. Vratite teg u početni položaj opružajući ruku i okrećući dlan prema sebi. Posle nekoliko ponavljanja ponovite vežbu drugom rukom.

Mišići: m. Biceps brachii, m. Brachioradialis, m. Brachialis…

Napomena: Zaustavite teg između ponavljanja vežbe (teg ne sme da se kreće kao klatno).
Ovu vežbu možete izvoditi stojeći ili u sedećem položaj.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram