Health Club Logo

50. SIDE PLANK

Priprema: Lezite na bok, postavite podlakticu, ispod ramena, na pod otprilike pod pravim uglom u odnosu na gornji deo tela. Noge su spojene, jedna na drugu, kolena i kukovi su ispruženi. Odvojite gornji deo tela i noge, tako da telo bude pravo, oslanjajući se na podlakticu i stopalo istoimene noge.

Izvođenje vežbe: Zadržite se u početnom položaju određeno vreme.

Mišići: m. Obliques, m. Gluteus Medius, m. Gluteus Minimus, m.Tensor Fasciae Latae, m. Quadratus lumborum, m. Psoas major, m. Iliocastalis lumborum, m. Iliocastalis thoracis, m. Adductor magnus, m. Pectineus, m. Gracilis, m. Latissimus dorsi, m. Pectoralis major, m. Pectoralis minor, m. Levator Scapulae

Napomena: Vežba se može olakšati tako što savijete noge i naslonite se na kolena, isto tako vežba može da se oteža dodajući opterećenje na bok.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram