Health Club Logo

5. Prednji most

Priprema: Postavite se u položaj četvoronožni , licem okrenuti ka tlu,sa opruženim nogama i podignutom karlicom. Postavite glavu na tlo (između ruku), oslonac je na čelu (nos je u kontaktu sa tlom).

Izvođenje vežbe: Fleksijom vrata prebacujte oslonac sa čela na teme sve dok bradom ne dotaknete grudi. Ekstenzijom vrata se vratite u početni položaj. Posle nekoliko ponavljanja podignite ruke i postavite ih iza na donji deo leđa ili bokove i nastavite da radite vežbu na već opisan način.

Mišići: m. Sternocleidomasteideus, m. Semispinalis capitis, m. Splenius capitis, Mm. Scaleni…

Napomena: Pre izvođenja ove vežbe dobro zagrejte mišiće vrata.
Izvođenje ove vežbe počnite iz položaja upora klečećeg.
Prvih nekoliko treninga radite ovu vežbu iz položaja upora klečećeg pa se postepeno prebacujte u položaj četvoronožni sa opruženim nogama, i tek kad dobro ojačate mišiće vrata pređite u položaj prednjeg mosta bez pomaganja rukama.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram