Health Club Logo

4. Zgibovi sa opterećenjem

Priprema: Zakačite tegove za kaiš. Uhvatite vratilo nathvatom šire od širine ramena ili pothvatom u širini ramena i postavite se u početni položaj za izvođenje zgibova (vis na vratilu, ruke su maksimalno opružene).

Izvođenje vežbe: Podignite se prema vratilu, savijajući ruke u zglobovima laktova, sve dok vratilo ne bude u visini Vašeg vrata, opružajući ruke spustite u početni položaj.

Mišići: m. Latissimus dorsi, m. Rhomboideus major, m. Rhomboideus minor, m. Teres major, m. Trapezius, m. Biceps brachii, m. Brachioradialis, m. Brachialis, , m. Levator scapulae,m. Deltoideus (pars posterior)

Napomena: Vratilo mora biti prilagođeno visini vežbača (noge ne dodiruju tlo).
Tokom izvođenja vežbe telo ne sme da se klati a kolena ne smeju da se podižu (dozvoljeno je savijanje nogu u zglobovima kolena).


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram