Health Club Logo

4. Istezanje grudi sa dlanovima na potiljku

Priprema: U sedećem ili stojećem stavu sa pravim leđima postavite dlanove sa ukrštenim prstima na potiljak. Glava je podignuta sa pogledom prema napred.

Izvođenje vežbe: Pomerajte laktove što je više moguće prema nazad do granice prijatnog bola i zadržite se u tom položaju.

Mišići: m. Pectoralis major, m. Pectoralis minor, m. Deltoideus…

Napomena: Sve vežbe istezanja mogu se raditi aktivno i pasivno. Aktivno istezanje se radi bez pomoći asistenta uz pomoć snage vlastitih mišića za razliku od pasivnog istezanja gde postoji pomoć asistenta ili nekog drugog spoljašnjeg opterećenja. Pasivno istezanje je efikasnije jer nam omogućava veću amplitudu pokreta ali se mora izvoditi oprezno kako se ne bi prekoračila granica gipkosti mišića i kako time ne bi prouzrokovali povredu mišića.
Svaku vežbu izvodite sa zadrškom u krajnjem položaju od minimum 20 sekundi.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram