Health Club Logo

4. Bugarski čučanj

Priprema: Stanite ispred klupe leđima okrenuti klupi, postavite vrh stopala jedne noge na klupu (zanoženje) i blago je savijte u zglobu kolena, noga koja je na tlu je potpuno opružena. Gornji deo tela je uspravan (tokom cele vežbe).

Izvođenje vežbe: Savijajući se u zglobu kuka i kolena noge na kojoj stojite spustite se dole dok kolenom druge noge skoro ne dodirnete tlo. Vratite se u početni položaj ispružajući u zglobu kuka i kolena noge sa stopalom na tlu.

Mišići: m. Quadriceps femoris (vastus lateralis, rectus femoris, vastus intermedius, vastus medialis), m. Gluteus maximus, m. Gluteus medius, m. Biceps femoris, m. Adductor magnus, m. Soleus, m. Erector spinae…

Napomena: Koleno i stopalo noge koja je na tlu su sve vreme okrenuti prema napred. Prednji deo stopala druge noge je postavljen na klupu a koleno te noge je okrenuto prema napred.
Visinu klupe prilagodite sopstvenoj visini (visina klupe bi trebala da bude malo manja od visine kolena).


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram