Health Club Logo

4. Bugarski čučanj

Priprema: Stanite ispred klupe leđima okrenuti klupi, postavite vrh stopala jedne noge na klupu (zanoženje) i blago je savijte u zglobu kolena, noga koja je na tlu je potpuno opružena. Gornji deo tela je tokom cele vežbe uspravan.

Izvođenje vežbe: Savijajući se u zglobu kuka i kolena noge na kojoj stojite(stajna noga) spustite se dole dok kolenom druge noge (koja se takođe savija u zglobu kolena) skoro ne dodirnete tlo. Vratite se u početni položaj ispružajući u zglobu kuka i kolena noge na kojoj stojite. Gornji deo tela je sve vreme uspravan.

Mišići: m. Quadriceps femoris (vastus lateralis, rectus femoris, vastus intermedius, vastus medialis), m. Gluteus maximus, m. Gluteus medius, m. Biceps femoris, m. Adductor magnus, m. Soleus, m. Erector spinae…

Napomena: Koleno i stopalo noge koja je na tlu su sve vreme okrenuti prema napred. Gornji deo stopala druge noge je postavljen pravo na klupu a koleno te noge je okrenuto prema napred.
Visinu klupe prilagodite sopstvenoj visini (visina klupe bi trebala da bude malo niža od visine kolena).


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram