Health Club Logo

3. Potisak sa jednoručnim tegovima

Priprema: Sedite na klupu, uzmite jednoručne tegove i naslonite ih uspravno na butine, trgnite tegove prema nazad i istovremeno lezite na klupu tako da dođete u položaj ležeći sa tegovima pored grudi (ruke su savijene u zglobovima laktova).

Izvođenje vežbe: Potisnite tegove prema gore i sredini dok vam ruke ne budu potpuno opružene sa tegovima vertikalno iznad grudi. Kontrolisano spustite tegove pored grudi dok ne osetite blago istezanje u mišićima grudi i ramena pa ponovite potisak.

Mišići: m. Pectoralis major (pars sternocostalis), m. Pectoralis major (pars clavicularis) m. Deltoideus (anterior), m. Triceps brachii…

Napomena: Tokom izvođenja vežbe glava, lopatice i trtica su u stalnom kontaktu sa klupom a noge su punim stopalima na tlu.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram