Health Club Logo

3. Istezanje podlaktica klečeći

Priprema: Spustite se upor klečeći, izvrtanjem podlaktica (supinacija) okrenite vrhove prstiju prema sebi, dlanovi su na tlu.

Izvođenje vežbe: Spuštajte karlicu prema nazad (ka petama), sve do granice prijatnog bola u mišićima podlaktica i bicepsima.

Mišići: m. Brachioradialis, m. Biceps brachii, m. Flexor digitorum, m. Flexor carpi radialis…

Napomena: Dlanovi su sve vreme izvođenja vežbe na tlu.
Sve vežbe istezanja mogu se raditi aktivno i pasivno. Aktivno istezanje se radi bez pomoći asistenta uz pomoć snage vlastitih mišića za razliku od pasivnog istezanja gde postoji pomoć asistenta ili nekog drugog spoljašnjeg opterećenja. Pasivno istezanje je efikasnije jer nam omogućava veću amplitudu pokreta ali se mora izvoditi oprezno kako se ne bi prekoračila granica gipkosti mišića i kako time ne bi prouzrokovali povredu mišića.
Svaku vežbu izvodite sa zadrškom u krajnjem položaju od minimum 20 sekundi.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram