Health Club Logo

15. Kazaljke

Priprema: Postavite se u položaj visa na vratilu. Podignite maksimalno noge prema vratilu (savijajući se u zglobovima kukova i podižući karlicu). Leđa bi u početnom položaju trebala da su skoro paralelna sa podom.

Izvođenje vežbe: Rotirajte noge u jednu stranu dok ne budu paralelne sa podom (mogu da idu i malo ispod paralele). Na isti način ponovite vežbu u drugu stranu.

Mišići: m. Obliquus abdominis externus, m. Obliquus abdominis internus, m. Tensor fascie latae, m. Vastus lateralis, m. Adductor longus, m. Rectus abdominis, m. Ilipsoas, m. Pectineus, m. Rectus femoris……

Napomena: Trudite se da tokom vežbe leđa budu skoro paralelna sa podom. Noge su tokom vežbe blago savijene u zglobovima kolena kako bi se rasteretili pregibači kukova a samim tim i povećao efekat rada trbušnih mišića.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram