Health Club Logo

14. ISKORAK U STRANU (NA STEPER)

Priprema: Postavite dva stepera paralelno jedan naspram drugog na razdaljinu koja je prilagođena vama (vašem bočnom iskoraku). Uzmite šipku sa tegovima i stavite je na leđa i stanite između stepera.

Izvođenje vežbe: Iskoračite u stranu i postavite stopalo noge kojom ste iskoračili na steper i spustite se koliko možete savijajući nogu u zglobu kolena. Druga noga je potpuno opružena. Ustanite i vratite se u početni položaj. Ponovite vežbu sa drugom nogom.

Mišići: m. Quadriceps femoris (vastus lateralis, rectus femoris, vastus intermedius, vastus medialis), m. Gluteus maximus, Gluteus medius, m. Biceps femoris, m. Semitendinosus,
m. Semimembranosus, m. Adductor magnus, m. Soleus, m. Gastrocnemiusm. Erector spinae…

Napomena: Prilikom iskoraka u stranu koleno noge kojom ste iskoračili treba da bude u pravcu stopala iste noge.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram