Health Club Logo

12. Podizanje na prste

Priprema: Priđite stalku za čučanj (šipka bi trebalo da se nalazi u visini gornjeg dela grudi), nathvatom uhvatite šipku šire od širine ramena, podvucite se pod šipku i postavite je na gornji deo leđa (na m. Trapezius). Podignite šipku sa stalka i zakoračite unazad na dovoljno odstojanje za bezbedno izvođenje vežbe.

Izvođenje vežbe: Podignite se na prste opružajući se u skočnim zglobovima i podižući pete koliko možete. Spustite pete savijajući skočne zglobove. Ponovi te vežbu.

Napomena: Možete koristiti klupicu ili stepenik kako biste povećali amplitudu pokreta, samo vodite računa o stabilnosti podloge na kojoj stojite.

Mišići: m. Gastrocnemius , m. Soleus…


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram