Health Club Logo

11. Iskorak unazad sa šipkom

Priprema: Priđite stalku za čučanj (šipka bi trebalo da se nalazi u visini gornjeg dela grudi), nathvatom uhvatite šipku šire od širine ramena, podvucite se pod šipku i postavite je na gornji deo leđa (na m. Trapezius). Podignite šipku sa stalka i zakoračite par koraka unazad na dovoljno odstojanje za bezbedno izvođenje vežbe.

Izvođenje vežbe: Iskoračite nazad jednom nogom savijajući nogu na kojoj stojite. Spustite stopalo noge kojom ste zakoračili iza sebe i spustite telo dole savijajući koleno i kuk noge koja je napred sve dok kolenom noge kojom ste zakoračili ne dodirnete pod. Vratite se u početni položaj i ponovite vežbu drugom nogom.

Mišići: m. Quadriceps femoris (vastus lateralis, rectus femoris, vastus intermedius, vastus medialis), m. Gluteus maximus, m. Gluteus medius, m. Biceps femoris, m. Semimembranosus, m. Semitendinosus, m. Adductor magnus, m. Soleus, m. Erector spinae…

Napomena: Tokom vežbe držite gornji deo tela što više uspravno. Koleno noge koja je napred treba da je u istom pravcu kao i stopalo iste noge. Duži iskorak više “pogađa” gluteus dok kraći iskorak više “pogađa” kvadriceps.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram