Health Club Logo

10. POTISAK SA PODA SA JEDNORUČNIM TEGOVIMA

Priprema: Postavite strunjaču (ili podlogu za vežbanje) na pod i sa obe strane strunjače stavite po jedan jednoručni teg. Sedite na strunjaču između tegova i uzmite jednoručne tegove i naslonite ih na butine, trgnite tegove prema nazad i lezite na strunjaču tako da dođete u položaj ležeći na leđima sa savijenim nogama sa stopalima na tlu. Ispružite ruke i podignite tegove iznad grudi.

Izvođenje vežbe: Kontrolisano spustite tegove pored grudi dok ne spustite nadlaktice na pod. Prilikom spuštanja ruku blago rotirajte šake i laktove ka unutra (ka telu). Potisnite tegove prema gore i sredini dok vam ruke ne budu potpuno opružene sa tegovima vertikalno iznad grudi.

Mišići: m. Pectoralis major (pars sternocostalis), m. Pectoralis major (pars clavicularis) m. Deltoideus (anterior), m. Triceps brachii…

Napomena: Tokom izvođenja vežbe glava, lopatice i trtica su u stalnom kontaktu sa podom a noge su punim stopalim na tlu. Kontrolisano zaustavite nadlaktice na pod i tek nakon toga opružajte ruke.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram