Health Club Logo

10. Hiperekstenzija sa opterećenjem

Priprema: Postavite gornji deo prednjeg dela butina na podlogu (jastuk) na spravi za hiperekstenziju a donji deo nogu (predeo iznad peta) zakačite ispod držača za noge. Uzmite šipku sa poda i postavite je na gornji deo leđa.

Izvođenje vežbe: Podignite gornji deo tela maksimalno prema gore. Vratite se u početni položaj.

Napomena: U početnom položaju se namestite tako da možete da uradite vežbu punom aplitudom a to znači da možete da spustite gornji deo tela tako da bude skoro vertikalan u odnosu na tlo. Tokom izvođenja vežbe nemojte cimati gornji deo tela već pokrete izvodite kontrolisano.

Mišići: m. Erector Spinae, m. Biceps Femoris, m. Semitendinosus, m. Semimembranosus, m. Gluteus Maximus, m. Adductor Magnus…


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram