Health Club Logo

1. BENCH PRESS - POTISAK SA RAVNE KLUPE

Priprema: Lezite na leđa na klupu tako da Vam oči budu vertikalno ispod šipke, stopala su na tlu. Uhvatite šipku (zatvorenim nathvatom), šire od širine ramena (zavisi od izbora tehnike). Podignite šipku sa stalka, ruke su opružene sa šipkom koja se nalazi vertikalno iznad gornjeg dela grudi.

Izvođenje vežbe: Kontrolisanim pokretom spustite šipku na sredinu ili donji deo grudi (powerlifting tehnika), i zatim je potisnite prema gore sve dok Vam ruke ne budu potpuno opružene (završni položaj je identičan početnom).

Mišići: m. Pectoralis major (pars clavicularis, pars sternocostalis), m. Deltoideus (anterior), m. Triceps brachii…

Napomena: Tokom izvođenja vežbe glava, lopatice i trtica su u stalnom kontaktu sa klupom a stopala su u kontaktu sa na tlu (bez menjanja položaja kontaktnih tačaka).

Nemojte odbijati šipku od grudi i dizati trticu sa klupe prilikom podizanja šipke sa grudi.

Širina hvata zavisi od indivualnih sposobnosti.

Zbog Vaše sigurnosti obezbedite asistenta za izvođenje ove vežbe kad radite sa kilažama bliskim maksimumu.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram