Health Club Logo

6. Čučanj + potisak sa jednoručnim tegovima

Priprema: Uzmite jednoručne tegove i stanite u stojeći stav, stopala su u širini ramena. Podignite tegove i postavite ih neposredno iznad ramena. U početnom položaju ste u stojećem stavu tegovi su u savijenim rukama i nalaze se neposredno iznad ramena.

Izvođenje vežbe: Savijajući se u zglobovima kukova i kolena čučnite. Ustanite opružajući se u zglobovima kolena i kukova i zatim opružajući ruke podignite iznad glave. Spustite tegove u početni položaj.

Mišići: m. Quadriceps femoris, m. Gluteus maximus, m. Gluteus medius, m. Deltoideus (pars anterior), m. Triceps brachii,m. Trapezius, m. Adductor magnus, m. Soleus, m. Erector spinae, m. Gastrocnemius…

Napomena: Tokom cele vežbe leđa su potpuno prava.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram