19.03.12 Sagorevači masti

Na tržištu se danas može naći veliki broj preparata koji obećavaju brzo i lako skidanje kolograma uz minimalan trud, međutim to i suviše lepo zvuči da bi bilo istinito. Istina je da ti preparati, neki manje neki više, zaista pomažu ali samo u kombinaciji sa regulisanom ishranom i adekvatnom fizičkom aktivnošću. Ukoliko nastavite sa starim načinom života koji je doveo do nakupljanja neželjenih kilograma, nemojte očekivati od sagorevača masti da učine čudo, oni u tom slučaju nemaju nikakav efekat ili daju veoma male skoro zanemarljive rezultate. Dakle, pre upotrebe bilo kakvog sagorevača masti, regulišite vašu ishranu i redovno upražnjavajte fizičke aktivnosti.
Preparati za sagorevanje masti mogu da sadrže samo jedan sastojak ali mogu da budu i kompleksni preparati koji sadrže nekoliko sastojaka koji dajući različite efekte imaju za cilj da na što bolji i efikasniji način ubrzaju metabolizam masti i dovedu do smanjenja masnog tkiva.

Efekti i sastojci sagorevača masti:

  • Termogeneza: Kofein, Guarana, Zeleni čaj, Yerba mate, Kola Nut, Forskolin, Sinefrin,Bela vrba, Gorka pomorandža…
  • Ubrzavanje metabolizma: Zeleni čaj, Crni čaj, L-karnitin, Acetil L karnitin, Sinefrin, Hrom pikolinat, Beli čaj, Yohimbine, Đumbir…
  • Tiroidni stimulatori: L- tirozin, Guggulsteron, Forskolin, List masline, Fenilalanin…
  • Supresori apetita: Cayanne ekstrakt,HCA (hidrohlorna kiselina), CCK (cholecystokinin)…
  • Diuretici: Maslačak, medveđe grožđe, Uvin list, Kofein, Zeleni čaj, Ekstrakt zrna belog pasulja,…
  • Regulisanje Dobrog (HDL) I Lošeg holesterola (LDL): Hitosan, Guggulsteron,Maslinovo ulje, Ekstrakt belog luka…
  • Psihostimulansi: Kofein, DMAE (dimethylaminoethanol), Xanthinol Nicotinate…
    Inhibicija kortizola:* Rodiolin(Rhodiola rosea), Kora mangolije, Ashwagandha,…

Moguće nuspojave :

* Groznica
* Nesanica
* Drhtavica
* Otežano disanje
* Nervoza
* Povišen krvni pritisak
* Ubrzan rad srca
* Mučnina
* Stomačni problem

Pre nego što počnete sa uzimanjem bilo kakvog sagorevača masti morate biti 100% sigurni da ste potpuno zdravi, tu se pre svega misli na vaš kardiovaskularni sistem, i zbog toga bi bilo poželjno da se pre uzimanja sagorevača konsultujete sa svojim doktorom ili nekim adekvatno obučenim osobama.

Još jednom naglašavam da učinite sve što je u vašoj moći, da pre nego što se odlučite za uzimanje sagorevača masti , pokušate da skinete višak kilograma bez pomoćnih preparata, a to znači da regulišete vašu ishranu i da pojačate fizičku aktivnost a tek onda ukoliko je to potrebno uzmite neki od preparata namenjenih sagorevanju masnih naslaga.

Izdvojeni tekstovi

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Dodaci ishrani

Preparati koji imaju za cilj da nadoknade nedostatak ili manjak unosa određenih elemenata ishrane kao i da zadovolje pojačanu potrebu za istim.