Istraživanje je takođe pokazalo da većina onih koji jedu “brzu hranu” živi sama, da su manje fizički aktivni i da imaju loše navike u ishrani…
Istraživanje je takođe pokazalo da većina onih koji jedu “brzu hranu” živi sama, da su manje fizički aktivni i da imaju loše navike u ishrani…
Nedavna istraživanja objavljena u časopisu Public Health Nutrition, pokazuju da osobe koje jedu „brzu hranu“ imaju 51% veće šanse da imaju problem sa depresijom od onih koji se hrane zdravo.
Istraživanje je obuhvatilo 8,964 ispitanika koji nikad nisu imali dijagnostifikovanu depresiju i koji nikad nisu uzimali lekove protiv depresije (antidepresive).
Istraživanje je ustanovilo znatnu povezanost između uzimanja „brze hrane“ i depresije. „Što više „brze hrane“ pojedete veće su šanse za razvojem depresije“, objašnjava Almudena Sánchez-Villegas, vodeći autor ovog istraživanja.
Što se tiče hrane iz pekare (razna peciva, kroasani, krofne…) rezultati su podjednako ubedljivi. „Povezanost između uzimanja ove hrane i depresije je velika čak i kod osoba koje jedu male količine“ , tvrde autori ovog istraživanja
Istraživanje je takođe pokazalo da većina onih koji jedu “brzu hranu” živi sama, da su manje fizički aktivni i da imaju loše navike u ishrani što uključuje manji unos povrća, voća, ribe, orašastih plodova…
Pored toga, većinu konzumenata “brze hrane“ čine pušači i osobe koje rade više od 45 časova nedeljno.
Ovo je samo jedno u nizu istraživanja koja su pokazala da postoji povezanost između uzimanja „brze hrane“ i razvoja depresije. Autor ovog istraživanja Sánchez-Villegas tvrdi da bi trebali kontrolisati unos ove vrste hrane zbog njenog lošeg uticaja kako na opšte zdravlje (gojaznost, bolesti kardiovaskularnog sistema…), tako i na mentalno zdravlje ljudi.
Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.
Nema izgovora!