Health Club Logo

7. Zgibovi

Priprema: Uhvatite vratilo nathvatom šire od širine ramena ili pothvatom u širini ramena i postavite se u početni položaj za izvođenje zgibova (vis na vratilu, ruke su maksimalno opružene).

Izvođenje vežbe: Podignite se prema vratilu, savijajući ruke u zglobovima laktova, sve dok Vam vratni deo ne bude u visini vratila, opružajući ruke spustite u početni položaj.

Mišići: m. Latissimus dorsi, m. Rhomboideus major, m. Rhomboideus minor, m. Teres major, m. Trapezius, m. Biceps brachii, m. Brachioradialis, m. Brachialis, , m. Levator scapulae,m. Deltoideus (pars posterior)

Napomena: Vratilo mora biti prilagođeno visini vežbača (noge ne dodiruju tlo).

Tokom izvođenja vežbe telo ne sme da se klati a kolena ne smeju da se podižu (dozvoljeno je savijanje nogu u zglobovima kolena).

Postoji više varijanti ove vežbe, možete se podizati tako da šipka ide prema gornjem delu grudi ili prema leđima pa će u zavisnosti od toga u završnom položaju glava biti ispred ili iza vratila. Takođe, mogu se raditi zgibovi pothvatom ili nathvatom, sa užim ili širim hvatom od širine ramena.


Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram