Health Club Logo

1PM (1 ponavljajući maksimum)

Proverite vašu apsolutnu snagu testom 1 ponavljajućeg maksimuma.


Potrebna oprema: U zavisnosti za koju se vežbu dizanja tegova ovaj test radi biće potrebna odgovarajuća oprema (za benč će biti potrebna klupa, stalak, šipka i tegovi, za mrtvo dizanje šipka i tegovi…).

Izvođenje testa: Meri se maksimalna težina koja može da se podigne samo jednom.

Svrha testa: Merenje apsolutne snage mišića koji izvode datu vežbu, ovaj test je odličan za proveru napretka odnosno stagnacije ili nazadovanja u apsolutnoj snazi, upoređivanjem trenutnih rezultata sa prethodnim.

Rezultati: Dobijeni rezultati se porede sa prethodnim ili će se porediti sa budućim merenjima kako bi se proverio napredak odnosno stagnacija ili nazadovanje u apsolutnoj snazi.

Primeri za određenje discipline:

Tabela 1 PM Bench Press-a za odrasle
(Telesna težina/1PM)

Ocena Rezultat
Odlično >1.60
Dobro 1.30-1.60
Prosek 1.15-1.29
Ispod proseka 1.00-1.14
Slabo 0.91-0.99
Veoma slabo <0.90

Napomena: Priznaje se samo pravilno izveden pokušaj. Prilikom izvođenja ovog testa važno je dobro zagrevanje kao i postepeno dolaženje do maksimalne težine koja se može podići (od manje ka većoj težini).


21.01.2012.
Health Club Logo

Video treninzi

Gomila treninga koje možeš raditi samostalno, u teretani ili kod kuće, dostupno sa sajta ili YouTube kanala potpuno besplatno.

Nema izgovora!

Pogledaj treninge
Health Club Logo

Sva prava na sadržaj zadržana, i u vlasništvu Health Club-a. Ukoliko prenosite tekst sa ovog sajta, sve što tražimo je da pritom linkujete na originalni izvor.

Vežbajte odgovorno i u granici svojih mogućnosti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram