22.08.14 Prepone za preskakanje (atletske)

Pored osnovne namene koju ima u atletskim trkama sa preponama : 60 m prepone u dvorani, 100 m prepone žene, 110 m prepone muškarci), zatim tzv. niske prepone (400 m prepone) i 3.000 m prepreke (stipl), ovaj rekvizit je našao svoju namenu i postao nezamenljiv rekvizit u treningu mnogih drugih atletskih disciplina ali i drugih sportova koji pre svega zahtevaju eksplozivnu snagu mišića nogu.

Prepone za preskakanje su veoma zastupljene u pliometrijskim treninzima koji imaju za cilj poboljšanje skočnosti.

Ono što je predstavljalo veliki problem mnogima koji su hteli da koriste ovaj rekvizit u svojim treninzima jeste njegova visoka cena, međutim kao i mnogi drugi problemi i ovaj može biti rešen uz samo malo mašte. Prepone za preskakanje je veoma jednostavno napraviti od PVC vodovodnih cevi, pa će tako ovaj rekvizit izaći i do 10-15 puta jeftinije.

Izdvojeni tekstovi

  • Pulsmetar

    Pulsmetar je uređaj koji, pomoću senzora postavljenih na zid grudnog koša, beleži srčanu frenkvencu telemetrijski, na satu koji je postavljen na ručni zglob. Podaci mogu da se memorišu…

    Continue reading →

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Oprema i rekviziti

Oprema i rekviziti za vežbanje su sastavni deo kvalitetnog treninga pa ćemo iz tog razloga pokušati da Vam pomognemo u odabiru najboljeg od istih za Vaše vežbanje.