12.07.18 POWER SLED - TRENING SANKE

Power sled – trening sanke su odličan rekvizit za razvoj ekplozivne i brzinske snage, kao i za poboljšanje opšte kondicije. Ovaj rekvizit najviše koriste igrači američkog fudbala i ragbija iz prostog razlioga što su pokreti prilikom guranja sanki najsličniji pokretima guranja protivničkih igrača u tim sportovima. Isto tako koriste ga i sportisti koji se bave borilačkim sportovima ( boks, džudo, mma…) kao i drugi sportisti koji su otkrili odlične rezultate koji se postižu uvođenjem ovog rekvizita u trening snage.

Postoje razni nastavci i dodaci za ovaj rekvizit, osnovna varijanta ima postolje za tegove, i dve uspravne šipke koje se mogu prebacivati sa jedne na drugu stranu i koje služe kao rukohvati prilikom guranja. Takođe, sa obe strane postoje kuke na koje se može prikačiti konopac kako bi ovaj rekvizit mogao da se koristi i za vučenje.

Ovaj rekvizit je relativno jeftin a veoma lako se može i napraviti uz minimalna sredstva.

Izdvojeni tekstovi

  • Pulsmetar

    Pulsmetar je uređaj koji, pomoću senzora postavljenih na zid grudnog koša, beleži srčanu frenkvencu telemetrijski, na satu koji je postavljen na ručni zglob. Podaci mogu da se memorišu…

    Continue reading →

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Oprema i rekviziti

Oprema i rekviziti za vežbanje su sastavni deo kvalitetnog treninga pa ćemo iz tog razloga pokušati da Vam pomognemo u odabiru najboljeg od istih za Vaše vežbanje.