12.07.18 POWER SLED - TRENING SANKE

Power sled – trening sanke su odličan rekvizit za razvoj ekplozivne i brzinske snage, kao i za poboljšanje opšte kondicije. Ovaj rekvizit najviše koriste igrači američkog fudbala i ragbija iz prostog razlioga što su pokreti prilikom guranja sanki najsličniji pokretima guranja protivničkih igrača u tim sportovima. Isto tako koriste ga i sportisti koji se bave borilačkim sportovima ( boks, džudo, mma…) kao i drugi sportisti koji su otkrili odlične rezultate koji se postižu uvođenjem ovog rekvizita u trening snage.

Postoje razni nastavci i dodaci za ovaj rekvizit, osnovna varijanta ima postolje za tegove, i dve uspravne šipke koje se mogu prebacivati sa jedne na drugu stranu i koje služe kao rukohvati prilikom guranja. Takođe, sa obe strane postoje kuke na koje se može prikačiti konopac kako bi ovaj rekvizit mogao da se koristi i za vučenje.

Ovaj rekvizit je relativno jeftin a veoma lako se može i napraviti uz minimalna sredstva.

Izdvojeni tekstovi

  • Fitnes lopta

    Fitnes lopta je napravljena od elastične gume koja je ispunjena vazduhom. Mekoća odnosno tvrdoća lopte se kontroliše preko ventila …

    Continue reading →

  • Magnezijum za dizanje tegova

    Magnezijum je neizostavan deo opreme u olimpijskom dizanju tegova i u powerliftingu. Nanosi se pre svakog pokušaja na dlanove, prste i između prstiju kako šipka ne bi iskliznula iz dlanova…

    Continue reading →

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Oprema i rekviziti

Oprema i rekviziti za vežbanje su sastavni deo kvalitetnog treninga pa ćemo iz tog razloga pokušati da Vam pomognemo u odabiru najboljeg od istih za Vaše vežbanje.