6.02.13 Medicinska lopta - "Medicinka"

Medicinske lopte su popularni rekviziti u vežbanju svih motoričkih zadataka koji obuhvataju bacanja i hvatanja. Najviše se koriste u treningu u sportovima sa loptom (rukomet, vaterpolo, košarka…), mada je skoro podjednako u svom treningu koriste i ostali sportisti.

Pored toga “medicinka” je veoma važan rekvizit u pliometrijskom treningu, kao i u rehabilitacionim vežbama nakon povreda. Medinke se često koriste i u treningu koordinacije i ravnoteže.

Medicinske lopte se prave u različim dimenzijama i težinama. Pa se tako mogu naći “medicinke” od 1kg,2kg,3kg,4kg… medicinke sa rukohvatima, medicinke koje odskaču i one koje ne odskaču nakon odbijanja o tvrdu podlogu…

Izdvojeni tekstovi

  • Magnezijum za dizanje tegova

    Magnezijum je neizostavan deo opreme u olimpijskom dizanju tegova i u powerliftingu. Nanosi se pre svakog pokušaja na dlanove, prste i između prstiju kako šipka ne bi iskliznula iz dlanova…

    Continue reading →

  • Girja

    Girja se sastoji od kugle i drške. Oblik girje veoma podseća na zvono pa se zbog toga često i naziva rusko zvono….

    Continue reading →

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Oprema i rekviziti

Oprema i rekviziti za vežbanje su sastavni deo kvalitetnog treninga pa ćemo iz tog razloga pokušati da Vam pomognemo u odabiru najboljeg od istih za Vaše vežbanje.