6.02.13 Medicinska lopta - "Medicinka"

Medicinske lopte su popularni rekviziti u vežbanju svih motoričkih zadataka koji obuhvataju bacanja i hvatanja. Najviše se koriste u treningu u sportovima sa loptom (rukomet, vaterpolo, košarka…), mada je skoro podjednako u svom treningu koriste i ostali sportisti.

Pored toga “medicinka” je veoma važan rekvizit u pliometrijskom treningu, kao i u rehabilitacionim vežbama nakon povreda. Medinke se često koriste i u treningu koordinacije i ravnoteže.

Medicinske lopte se prave u različim dimenzijama i težinama. Pa se tako mogu naći “medicinke” od 1kg,2kg,3kg,4kg… medicinke sa rukohvatima, medicinke koje odskaču i one koje ne odskaču nakon odbijanja o tvrdu podlogu…

Izdvojeni tekstovi

  • Pulsmetar

    Pulsmetar je uređaj koji, pomoću senzora postavljenih na zid grudnog koša, beleži srčanu frenkvencu telemetrijski, na satu koji je postavljen na ručni zglob. Podaci mogu da se memorišu…

    Continue reading →

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Oprema i rekviziti

Oprema i rekviziti za vežbanje su sastavni deo kvalitetnog treninga pa ćemo iz tog razloga pokušati da Vam pomognemo u odabiru najboljeg od istih za Vaše vežbanje.