23.04.12 Magnezijum za dizanje tegova

Magnezijum karbonat

se može naći u obliku praha ili u čvrstom obliku (u kockama) a dizači tegova ga koriste kako bi povećali trenje i sprečili klizanje predmeta sa kojim se ostvaruje kontakt. Prednost krede u čvrstom obliku, za razliku od praškastog, je u tome što dosta duže traje jer se manje rasipa prilikom upotrebe a i manje prlja pod prostorije u kojoj vežbate.

Magnezijum karbonat je neizostavan deo opreme u olimpijskom dizanju tegova i u powerliftingu. Nanosi se pre svakog pokušaja na dlanove, prste i između prstiju kako šipka ne bi iskliznula iz dlanova. Kod čučnja i potiska sa klupe se nanosi na triko ili majicu na gornjem delu leđa kako šipka ne bi skliznula sa leđa kod čučnja dok kod potiska sa klupe služi kako bi se povećalo trenje sa klupom kako ne bi došlo do proklizavanja koja bi ugrozila idealan položaj leđa pri potisku sa klupe.

Izdvojeni tekstovi

  • Točak

    Ovaj rekvizit se sastoji od, kao što sam naziv govori, točka i drške koja prolazi kroz centar točka i ravnomerno izlazi na obe strane…

    Continue reading →

  • Magnezijum za dizanje tegova

    Magnezijum je neizostavan deo opreme u olimpijskom dizanju tegova i u powerliftingu. Nanosi se pre svakog pokušaja na dlanove, prste i između prstiju kako šipka ne bi iskliznula iz dlanova…

    Continue reading →

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Oprema i rekviziti

Oprema i rekviziti za vežbanje su sastavni deo kvalitetnog treninga pa ćemo iz tog razloga pokušati da Vam pomognemo u odabiru najboljeg od istih za Vaše vežbanje.