19.01.12 Preparati za povećanje telesne mase (Weight Gainers)

Ovi preparati se uzimaju kad postoji potreba za bržim dobijanjem telesne mase. Oni su kombinacija ugljenih hidrata i proteina a često se kao dodatak mogu u proizvodu naći vitamini i minerali kao i neki oblici kreatina (a u novije vreme i NO reaktora).
Ovi suplementi pojačavaju dnevni kalorijski unos najčešće na račun unosa veće količine ugljenih hidrata.

Prilikom odabira nekog od ovih preparata vodite računa o količini proteina u proizvodu (bilo bi dobro da proizvod sadrži više od 30% proteina).

Suplemente namenjene dobijanju telesne mase uzimajte odmah posle treninga kao i između obroka. Vodite računa da ove preparate ne uzimate u večernjim satima zbog veće količine ugljenih hidrata koje ovi proizvodi sadrže.

Izdvojeni tekstovi

  • Tribulus Terrestris

    Tribulus terrestris je nesteroidni preparat biljnog porekla koji na prirodan način bez, klinički dokazano, ikakvih posledica povećava proizvodnju vlastitog testosterona…

    Continue reading →

  • Melatonin

    Melatonin je građen uglavnom od esencijalne aminokiseline triptofan. Za razliku od mnogih drugih, ovu aminokiselinu telo ne može sintezovati pa je moramo uzimati sa hranom…

    Continue reading →

Imaš komentar ili pitanje na ovaj tekst?

Pošalji nam email!

Dodaci ishrani

Preparati koji imaju za cilj da nadoknade nedostatak ili manjak unosa određenih elemenata ishrane kao i da zadovolje pojačanu potrebu za istim.